Monday, December 21, 2009

detta är ingen modeblogg III - men jag läser en!

Detta är ingen modeblogg, men nu ska flaggas för att jag läser en! En nystartad sådan; i november månad initierad. Men behövs det verkligen ännu en modeblogg? Jo, för som Christofer Pihl noterar i bloggens första inlägg har det saknats en modeblogg som besvarar den mest fundamentala frågan av dem alla: Vad är mode?

” Det är en fråga som det givetvis finns många olika svar på. En sak är däremot säkert och det är att mode är ett fantastiskt prisma att använda för att betrakta, beskriva och analysera världen. Förhoppningen är att Modearkivet ska bli en plattform som kan skapa en dialog som kan fylla kunskapsluckor och bidra med nya perspektiv men även fungera som en plats för möten, vilka i sin tur kan leda till nya spännande samarbeten.”

Modearkivet heter bloggen som drivs gemensamt av några forskare. Förutom Christofer Pihl, även Carina Gråbacke, Eva Andersson, Eva Knuts, Marie Riegels Melchior, Magdalena Petersson-McIntyre och Petra Holmberg. Bloggen vänder sig till alla som är intresserade av mode, inte bara som estetisk företeelse, utan också som socialt, kulturellt och ekonomiskt fenomen. Hittills kan läsas om allt från svenska designer och modefotografer, till hållbar produktion och återvinning… Eller varför inte ett inlägg om jeanstillverkning i Nordkorea? Titta in på modearkivet.se

No comments: