Monday, October 17, 2011

pearls of gothenburg VII

Mattias Åkerberg 

På senaste tiden har det slumpat sig så att jag om igen sprungit på honom på Göteborgs trevligaste café. Eller så är det ingen slump. Bra smak ska känneteckna en god reklamare. Det vore dock begränsande att kalla honom blott reklamare. Till yrket är han visserligen frilansande copywriter, tidigare byråanställd och med erfarenhet av kunder som Vetenskapsfestivalen, Världskulturmuseet och Volvo Lastvagnar. Men som människa är han så mycket mer. Inlyssnande. Entusiastisk. Entusiasmerare. Generös. Bollplank. Mötesglad. Idéintresserad. Kunskapsspridare. Ordkonstnär. 

Att hans prisade blogg går under namnet ’Please copy me’ känns karaktäriserande för Mattias. Han delar gärna med sig. Tror på att vi får en bättre värld om vi alla delar med oss. 2009 blev bloggen framröstad till Sveriges bästa blogg om reklam och marknadsföring.

Denna vecka släpps boken ’SÄLJ DET MED ORD!’ som Mattias Åkerberg författat tillsammans med Christer Wiklander, även han copywriter samt brand therapist. Arbetsglädje och viljan att sprida yrkeskunskap kännetecknar boken som både är en hyllning och en introduktion till copywriter-yrket. Författarna tar oss från faktabearbetning, till idéformulering och textframställning i skildrandet av reklamens retorik. Dessutom erbjuder boken på goda knep från landets bästa copywriters kring hur man vässar idéer, hanterar press och prestationsångest samt skapar reklam som förändrar. 

’SÄLJ DET MED ORD!’ lär bli en bibel för alla som satsar på en karriär som copywriter. Utöver detta är den av genuint intresse för alla vi som gillar att ta till orda. För vi som påverkar och förändrar med ord. För vi som vill lära oss att sälja bättre genom att säga det bättre.


Information: Boken publiceras officiellt den 20 oktober. Förlag är Roos & Tegnér. Releasefest i Göteborg går av stapeln ikväll 17 oktober på Röhsska klockan 17-20, samt i Malmö onsdag den 19 oktober på Guts & Glory klockan 18-21. Gästlistorna är dock fulla för Göteborg och Malmö. För releasefesten i Stockholm finns platser kvar; torsdag 20 oktober på Scandic Grand Central, Kungsgatan 70, klockan 17-20. 

No comments: