Tuesday, June 26, 2007

Japaner intresserar sig för svensk kreativitet!

Min kollega Patrik Ström är i Japan och kommer vid några tillfällen under onsdag och torsdag denna vecka tala om resultaten från vår rapport 'Sweden in the Creative Age'. Bland annat gästar han Northern Region Centre i Sapporo.
Japanerna har visat stort intresse för svensk kreativitet. Förhoppningsvis kommer vi framöver att kunna säga mer även om japansk kreativitet. Bl a tack vare studenter från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som genomför studier på plats i Japan. Spännande!

3 comments:

Karin said...

Hej igen! Läste på Gudmundssons (ledarskribent på SvD) blogg om att Putman hittat ett samband som pekar på "att mångetniska samhällen resulterar i att medborgarna har lägre förtroende för varandra".

Han har skrivit två inlägg om detta, det senaste här:
http://gudmundson.blogspot.com/2007/06/svenskt-std-fr-putnam.html

Vad gör du för reflektioner när du läser det?

Karin said...

Robert Putnam, förstås, det går fort på tangenterna :-)

evelina said...

Hej Karin!
Ooh, vad jag önskar att jag hade tid att kommentera på detta nu... Men det har jag inte... :(
Ur just denna aspekt så står Florida och Putnam emot varandra... Jag tycker det verkar som att Putnam på senare år fått en släng av pessimism och bisterhet... Intressant fråga du tar upp och jag räknar med att återkomma på temat. Kort svarat så visar våra studier än så länge på goda korrelationer mellan hög etnisk mångfald och kreativitet, samt hög etnisk mångfald och ekonomisk tillväxt... Dock har vi inte mätt förtroendekapital... men det brukar ju hänga ihop med resten...