Wednesday, September 16, 2009

eftersnack om lek och allvar

Om du befinner dig i GBG imorgon torsdag vågar jag mig på att varmt rekommendera följande event. Jag har precis mött övriga paneldeltagare och det är minst sagt spännande personer med mycket att förmedla. Jag ser verkligen fram emot samtalet.

”Här och var ser vi experimentlust bubbla upp likt magma. Spårvagnskurar som pimpas och flashmobs som splittras lika snabbt och oväntat som de samlas. Vid Trafalgar Square i London finns en tom sockel, där man visar tillfälliga monument. För 23:e året i rad har konstfestivalen Burning Man gått av stapeln i Nevadaöknen och I GBG har vi precis avslutat Bygget på Röhsskas innergård.

Vad är egentligen poängen med det här? Vilka effekter får initiativen på medborgare och samhälle? Finns det kopplingar till nätets utveckling med öppen källkod, deltagarkultur och användargenererat innehåll?”

Detta diskuterar vi på höstens första Eftersnack.

VAR: Röhsska museet
NÄR: 17 sept, dörrarna öppnar kl 17.15, samtalet börjar 17:30.
FRI ENTRÉ: Anmäl dig till info.ada@businessregion.se

I panelen:
Claes Caldenby, Chalmersprofessor i arkitektur och med i redaktionen för tidskriften Arkitektur, gillar städer med utrymme för medborgarna att lägga till sitt.

Evelina Wahlqvist, Kreativitetsforskare från Handelshögskolan i GBG med särskilt intresse för kreatörers effekter på urban och ekonomisk utveckling.

Gustav Martner, Executive Creative Director på Crispin Porter + Bogusky Europe. Arbetar med kopplingen web - verklighet och har sin bakgrund inom punk och DIY (Do It Yourself).

Henrik Wallgren, Projektledare för Bygget, Future Drome och ett gäng andra experiment med deltagarkultur/anarki. Dessutom konstnär, musiker och debattör.

Eftersnack är ett samarbete mellan ADA, Röhsska museet och Business & Design Lab.

2 comments:

Anonymous said...

Beklagar att jag inte kunde dyka upp. Jag är rätt nyfiken på om ni faktiskt kom på en förklaring utöver den enkla önskan att bli sedd kontra samhällets öppenhet mot avarter till idéer som kan och får sticka ut.

Heiti Ernits said...

Riktigt tråkigt att man missade detta! verkar ha varit hur intressant som helst! Kommer det någonting mera om detta? Något papper? Blogginlägg?