Thursday, April 03, 2008

pecha kucha pressrelease

[Jesper pressreleasade igår. Jag är lika exalterad inför eventet som vanligt och avbryter min Londonvistelse just in time for Pecha Kucha GBG vol #7. Ses på onsdag! /evelina]

Pressinformation Göteborg, tisdagen 2 april 2008

Ett brinnande intresse för det mänskliga mötet

Pecha Kucha är klubbevenemanget som med hjälp av kreativa presentationer i högt tempo tagit både Göteborg och världen med storm. Onsdag den 9 april är det dags för den efterlängtade sjunde upplagan på klubb Nefertiti i Göteborg.

I en tid där folk spenderar allt mer tid framför datorn och i allt högre grad kommunicerar via internet och mobiltelefon, har möten "in real life" blivit allt mer sällsynta. Kanske är detta en av anledningarna till att Pecha Kucha Göteborg alltid drar fulla hus. Folk har ett behov av att träffas på riktigt och till skillnad från exempelvis Facebook och Myspace är detta en mötesplats där de mänskliga mötena sker i realtid och är fria från kommersiella intressen.
- Jag känner bara till en enkel sanning om kreativitet: Den uppstår i mötet. I mötet inspireras vi. Om vi ska tro upphovsmannen av Creative Class-konceptet, Richard Florida, så består den kreativa klassen dessutom av en bunt individualister. Vad blir då viktigare än skapandet av mötesplatser för stadens kreativa människor?!, säger Evelina Wahlqvist, Doktorand i ekonomisk geografi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Iniativtagare till Pecha Kucha i Göteborg är Jesper Larsson, som till vardags driver design- och kommunikationsbyrån Next Century Modern tillsammans med två kollegor.
- Jag startade Pecha Kucha eftersom jag var trött på alla så kallade nätverksarrangemang med klassiskt ryggdunkeri. Jag vill göra något annorlunda i Göteborg, något mer intressant och inspirerande där alla är välkomna och folk får naturliga samtalsämnen att samlas kring. Här kan man nå ut med sina tankar och idéer i en miljö som lämpar sig för informella kontakter. Det svetsar samman stadens kreatörer att veta vad andra gör, berättar Jesper

Med rötterna i Tokyo är Pecha Kucha (japanska för ljudet av konversation) ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder - ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Pecha Kucha är en global rörelse, för närvarande aktiv i över 110 städer världen över. Konceptet har visat sig väldigt framgångsrikt i Göteborg. Trots minimal marknadsföring drog evenemanget fullt hus redan vid andra upplagan.

- Jag tror vi fyller ett tomrum. Folk behöver den här typen av forum. Besökare har gång på gång berättat hur de blir både överraskade och inspirerade av att se hur många kreativa människor det finns i Göteborg. Jag hade själv konstant gåshud sist, fortsätter Jesper

Sjunde upplagan bjuder på en mängd intressanta presentationer:
* 4ark en nystartad arkitekturtidskrift
* Clandestino presenterar programmet för den kommande festivalen
* Christer Lundberg P3-pratare och sångare i Universal poplab
* I am so are you Kajsa och Lisa Nordström
* Andrew Cowie grafisk formgivare och konstnär från London
* Anna Takanen konstnärliga ledaren vid Göteborgs Stadsteater berättar om aktuella Storstadsljus
* Linda Spåman konstnär och butiksägare från Göteborg
* Björn Aadnöy uppfinnare
* Albin Oskarsson konstnär
* MindAark som ligger bakom onlinevärlden Entropia Universe

Pecha Kucha Göteborg produceras av Next Century Modern i samarbete med Svensk Form Väst, ADA och Brand Design Center. Sjunde upplagen går av staplen onsdagen den 9 april på klubb Nefertiti. Dörrarna öppnas 19.30 och presentationerna börjar 20.20. Inträdet är gratis och alla över 18 år är välkomna. Kom i tid för att garanteras plats.

För intervju & pressinformation kontakta:
Jesper Larsson
jesper@ncmab.se
0734-412190

Pressbilder finns för nedladdning här:
http://www.pecha-kucha.se/_press/PKN002-press-pic.jpghttp://
www.flickr.com/photos/jesperlarsson/sets/

Vidare information finns här:
http://www.pecha-kucha.se

No comments: