Thursday, May 26, 2011

FRESH FISH 2011FRESH FISH – Sveriges årliga modemässa och tävling – firar fem år! 
Under helgen går mässan av stapeln i Eriksbergshallen, Göteborg.

Fresh Fish riktar sig till lovande designers av kläder, skor, smycken och accessoarer. Omkring 30 utställare medverkar vid mässan som pågår under tre händelserika dagar. Juryn, som består av Mattias Lind (Julian Red), Per Andersson (Velour), Rasmus Wingårdh (NN.07) samt Viveka Bergström (Viveka Bergström), avgör på mässans sista dag vilka som är "Årets Fresh Fish". Nytt för i år är att två priser kommer att delas ut. Utöver utnämningen av den bästa kläddesignern så kommer också den bästa accessoar- & smyckesdesignern att koras.

För tredje året i rad gästas modemässan av internationella designers. Detta inslag, kallat NAGO “New Arrivals Gothenburg”, innebär ett utbyte med designskolor i olika länder. Detta årets NAGO- samarbete är med modeutbildningen på "Metropolia University of Applied Sciences" i Helsingfors, Finland. Några av dess elever kommer att besöka mässan och ha en separat visning varje dag. De kommer också att ha en egen monter där de visar upp sina alster.

Fresh Fish kommer på fredagen att invigas med hjälp av en stor fest som hålls på Yaki Da. Årets festtema, "4-Cities", är en hyllning till inspirerande mode och musik från några av världens olika hörn. Modemetropolerna Paris, London, New York & Milano är utvalda och har förstärkning från varje stad i form av en rad kända Dj's.

Datum: fredagen 27 maj - söndagen 29 maj
Plats: Eriksbergshallen, GBG
Pris: 100 SEK, biljetter köps på plats.
Övrigt: Regelbundna modevisningar under alla mässdagar.
Mat och dryck säljs i mässhallen.

Öppettider:
Fredag 27/5 10.00–19.00
Lördag 28/5 10.00–19.00
Söndag 29/5 10.00–17.00

No comments: