Monday, May 14, 2007

Ett Stockholm i blom...

Jag må vara något av en fighter, men när jag är ledig gör jag gärna som tjuren Ferdinand och luktar på blommor... :) Stockholm är just nu staden om du råkar dela min lilla passion. Efter helgens upplevelser är detta vad jag starkt rekommenderar:

Djurgården runt Med sin knappa mil i omfång blir 'Djurgården runt' den perfekta söndagspromenaden. En grusad gångväg håller sig tätt vid vattenkanten. Just nu prunkas vägen av ljuvligt doftande träd i blom. Några vattenhål finns längs vägen. Särskild charmad blev jag konditoriet längst ut på Blockhusudden (Blockhusringen 27). I en röd stuga vid vattenbrynet samlas hattprydda damer för att till kaffet avnjuta klassisk rågkaka med leverpastej och saltgurka – med princesstårta eller blåbärsbakesle till efterrätt. För att kunna erbjuda det bästa urvalet levererar inte mindre än fem olika bagerier till detta konditori. Svensk kondis-tradition i sitt äss! :)

’Blomsterspråk’ på Nationalmuseet Detta är en tillfällig utställning så passa på nu eller absolut senast den 27 maj. Delvis är detta en hyllning till Carl von Linné som i år räknar 300 från sin födelse. Utställningen utgår dock redan från 1600-talets blomsterstilleben innan den rör sig vidare till 1700-talets dekorationsmåleri, 1800-talets romantik och kvinnliga konstnärers entré, för att på 1900-talet övergå till impressionism, fotokonst och – som topping på isglassen – 2000-talets blommor à la Andy Warhol. Sevärt!

4 comments:

Stormen said...

Hej! Jag är din hemliga beundrare (eller inte så hemlig, men jag kan ju inte skriva under med fullständigt namn när jag försöker hålla bloggen anonym för dem som inte känner mig...) och nu har jag lagt till din blogg i min rss-läsare. Bara så du vet. (Fick tipset från Maria.)

Kramkram, vi ses! ;)

Anonymous said...

Oj vad din målande beskrivning gör mig sugen på att åka till Stockholm!

Hanna

Evelina said...

Hej stormen! Tack för besöket! Visste inte att bloggar ger upphov till hemliga beundrare... Jag är ju ny på det här då'rå'va... :)

evelina said...

Hej Hanna! Jo, Sthlm ska inte underskattas... Under min uppväxt brukade jag lämna Norrland under skolloven för att gå på upptäcksfärd i Sthlm... :) Det är en upptäcksfärd som aldrig tar slut... alltid ngt nytt att utforska... Förra helgen påminde mig om det! :)