Monday, April 05, 2010

på G i Gbg

Jag får ofta frågan varför jag inte flyttar till Stockholm. Men jag vill hävda att det är i Göteborg det händer just nu. Se nedan del av det kalendarium som får mig att adressera i stan. Bäst i vår:

MODS Magazine
…and counting down! Ta en titt på hemsidan. Snart kan du även ta en titt på magasinets första nummer. Tisdag 6 april är lanseringsdatum. Inte en dag försent, om du frågar mig, att Västsverige får sig ett modemagasin. Borås som textil-mecca och Göteborg som hemvist för så mycket bra kläddesign har fram till nu saknat ett samlat skyltfönster och kommunikationskanal. Däri ligger min förhoppning om magasinets framtid. Tisdagskvällen firas med releasefest på Styrbord Babord.

Pecha Kucha GBG Vol #19
Tisdag 13 april är det dags för nästa Pecha Kucha Night i Göteborg. Adress: Park Lane på Kungsportsavenyn. Framträdandena börjar klockan 20:20, men då populariteten kring denna inspirationsrika mötesplats inte avtar så rekommenderar jag att du droppar in tidigare för lite barhäng. Dörrarna öppnas kl 19:30. På talarlistan finnes bland andra Sebastian Kjersén från just MODS Magazine nämnt ovan.

Creativity and Innovation Seminar
Kreativitet och innovation – gammalt vin i nya flaskor? Två ord som det går inflation i. Ofta dryftas de synonymt. I akademin har de utvecklats till olika diskurser. Vari ligger skillnaderna och överlappningarna? Hur tar vi diskussionen framåt? Det samtalar vi kring den 23 april mellan kl 13-16 på Institute for Innovation and Entrepreneurship (GU) via presentationer, paneldiskussion och interaktiv workshop. Mer info inom kort på denna blogg.

TEDxGöteborg
Göteborgs första TEDx gick av stapeln i november och gjorde inget mindre än succé. Nu är det dags för omgång nummer två. Den 15 maj kör vi på nytt. Övergripande tema kommer denna gång att vara hälsa. Olika hälsoaspekter kommer att dryftas utifrån nya tekniker, kultur, arkitektur, ekonomi m.m. Håll utkik på hemsidan för kommande event-info. Under tiden kan du njuta av föreläsningarna från förra gången.

Sharea
Fredag 21 maj går heldagseventet Sharea av stapeln på Världskulturmuseet. Namnet är en kombination av orden Sharing och Area. Bakom idén står 365-grundaren Navid Modiri samt konsulten David Stiernholm. Tanken är att samla unga som gamla, organisationer såväl som privatpersoner, kultursektor såväl som näringsliv. Tillfället skapas som en plats där man fritt kan dela med sig av sig av kunskap, kreativitet, inspiration, idéer. Deltagande är konstnadsfritt. Entrébiljetten är istället i form av ditt kreativa bidrag till sammanhanget. Kontakt:
info@sharea.se Se introduktionsvideo nedan:


No comments: