Monday, October 04, 2010

måndagstips

Jag läser för tillfället Elizabeth Gilberts Eat Pray Love. I TV4s Efter tio idag intervjuas Gilbert av Malou von Sivers om sin resa för att nå uppriktigheten, förlåtelsen och kärleken till sig själv. Ett utav hennes budskap är att vi använder hjärnan för mycket och kroppen för lite. Av en medicinman på Bali lär hon sig att le med hela kroppen. Yoga för alla föreskrivs.

Malmö högskola erbjuder fantastiskt intressanta skiftesföreläsningar. Kvällens gäst är Ann Heberlein, författare till En liten bok om ondska. Ikväll möter hon radiojournalisten Lars Mogensen i ett samtal på tema En liten kväll om onskan. Tillsammans med publiken kommer de att vända och vrida på några av de svåra frågor Heberlein diskuterar i boken: Finns det onda människor eller bara onda handlingar? Finns det onda barn? Hur kan det komma sig att helt vanliga människor kan begå ont? För oss som inte befinner oss i Malmö sänds skiftesföreläsningarna över webben.

2 comments:

Marlene said...

Jag märker att vi är inne i samma "anda" just nu. Jag har både tänkt att se Eat Pray Love på bio (ambitiöst att läsa den, jag tar snabbvägen och passar på att njuta av Julia Roberts också ;)) och tänkt läsa Ann Herleins bok i höst.

evelina said...

Marlene!

Meningsfulla tillfälligheter gillas :) Må detta bädda för en insiktsfull höst!